Start van hoofdcontent

Verkeer

nl

Verkeer in straten rond A10 Zuid muurvast vanwege werkzaamheden

29 juni 2024, 17.30 uur · Door AT5

Ruim een halfuur in de auto om te doen over een afstand van een kleine 3 kilometer. Wie 'rijdt' door de straten rond de A10 Zuid kan het vandaag overkomen. De wegen staan muurvast vanwege de werkzaamheden, en de files ontwijken lijkt niet echt mogelijk. 

De verkeerssituatie rond 17.30 uur - ANWB

Rond 17.30 uur geeft de ANWB-verkeersinformatie een donkerrood beeld voor wie in Zuid en Nieuw-West nog de auto moet pakken. Op de meeste wegen staat een rode pijl voor files en routebeschrijvingen rekenen behoorlijk wat extra tijd op de rit. 

Tipgevers laten aan AT5 weten dat het de hele dag zo'n chaos is. Vooral rond het Delflandplein en het Hoofddorpplein. Beide pleinen liggen in de buurt van de op- en afrit naar de A10 Zuid, die op het moment geblokkeerd is vanwege de werkzaamheden aan knooppunt De Nieuwe Meer. Een van de tipgevers laat weten dat hij vanochtend bijna 50 minuten deed om vanaf het Haarlemmermeerstation naar het Hoofddorpplein te komen. "Echt een theaterstuk dit." 

AT5

De zogenoemde buitenring van de A10 Zuid, dus in de richting van Utrecht, is dit hele weekend afgesloten vanwege de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. Er komt nieuw asfalt en ook komen er extra rijbanen, om zo het verkeer beter door te laten stromen. 

Sommigen proberen de files te ontwijken, zoals een automobilist op de Heemstedestraat. Op de weg staat, net als in de omliggende straten, een behoorlijke file en de automobilist lijkt te hebben gedacht dat via de trambaan het allemaal wat sneller zou gaan. De auto kwam echter vast te zitten in het gras dat tussen de rails lag en moest hulp krijgen om uiteindelijk weer door te kunnen rijden. 

Ook morgen is de buitenring van de A10 zuid nog afgesloten vanwege de werkzaamheden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938