Start van hoofdcontent

Verkeer

nl

CS compleet uitgestorven, A10 een chaos: stad lastig bereikbaar door werkzaamheden

29 juni 2024, 14.42 uur
Door Coen van den Braber · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Door werkzaamheden aan het spoor is Amsterdam Centraal de hele dag niet per trein te bereizen, maar dat lijkt vooralsnog niet te leiden tot grote problemen. Het anders zo drukke CS is uitgestorven. Anders is dat op de weg: door oponthoud op de A10 is daar ontzettend veel vertraging.

taxi1108

De ring A10 is deels gesloten. De buitenste zijde van de A10 Zuid ter hoogte van knooppunt De Nieuwe Meer is op slot. Tussen eind juni en half december zullen de A10 Zuid en/of de A4 acht weekenden afgesloten zijn.

Er was al voorspeld dat dat tot ernstige verkeershinder en langere reistijden zou leiden. Volgens de ANWB-Verkeersinformatie is er inderdaad flinke vertraging op de A4 vanuit Den Haag naar Diemen en de A10 bij Ring Noord bij de Zeeburg. Automobilisten moeten rekening houden met tientallen minuten vertraging.

Het advies is: raadpleeg de site van de ANWB om te zien hoe je het beste de stad uitkomt.

Renovatie CS

Verder wordt begonnen aan de volgende fase van de grootschalige renovatie van het Centraal Station. Daarom rijden vandaag de hele dag geen treinen van en naar CS. 

Op een paar toeristen na die niets over deze werkzaamheden weten, lijkt het merendeel van de reizigers vervangend vervoer te hebben gevonden. Er zijn extra bussen beschikbaar. Morgen en maandag rijden er wel weer treinen, maar een stuk minder dan normaal.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938