Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veel hinder dit weekend bij CS en op A10 Zuid: dit staat je te wachten

28 juni 2024, 13.10 uur · Aangepast 29 juni 2024, 09.32 uur · Door Coen van den Braber

Mensen die dit weekend de stad in of uit willen, moeten rekening houden met flink meer reistijd dan normaal. Treinreizigers gaan dit flink merken omdat Centraal Station een grote opknapbeurt krijgt. Ook voor mensen die met de auto gaan, is er oponthoud: de A10 Zuid gaat op de schop. Dit is wat je te wachten staat.

- AT5

Er wordt begonnen aan de volgende fase van de grootschalige renovatie van het Centraal Station. Zaterdag rijden daarom de hele dag geen treinen van en naar CS. De twee dagen daaropvolgend, zondag 30 juni en maandag 1 juli, is er zeer beperkt treinverkeer.

AT5

Volgens ProRail is dit de grootste verbouwing ooit die ze op CS hebben uitgevoerd. "Het is nog nooit gebeurd dat door een verbouwing helemaal geen treinen rijden op CS", vertelde Harro Homan van ProRail al eerder aan AT5.

Quote

"Het is nog nooit gebeurd dat door een verbouwing helemaal geen treinen rijden op CS"

Harro Homan, ProRail

Reizigers wordt  geadviseerd om ingelaste bussen te nemen. Mensen die zondag de trein willen nemen, moeten rekening houden met een beperkte treininzet. Er rijden dan helemaal geen treinen tussen Muiderpoort en Weesp, ook daar worden bussen ingezet.

Ook rijden er die dag en maandag 1 juli  'zeer beperkt' treinen tussen CS en Sloterdijk. Daarom is de aanbeveling: houd de NS-site in de gaten.

Het Project Zuidasdok - AT5

Ook de ring A10 is opnieuw deels gesloten. De buitenste zijde van de A10 Zuid ter hoogte van knooppunt De Nieuwe Meer gaat op slot.

Tussen eind juni en half december zullen de A10 Zuid en/of de A4 acht weekenden afgesloten zijn. Dat zorgt voor ernstige verkeershinder en langere reistijden. Tijdens de weekenden worden weggebruikers omgeleid, de extra reistijd kan oplopen tot een uur.

Hier is het advies: raadpleeg de site van de ANWB om te zien hoe je het beste de stad uitkomt. "Beter is het natuurlijk om per fiets te gaan of het openbaar vervoer te nemen, indien mogelijk", zegt platform Zuidasdok.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938