Start van hoofdcontent

Amsterdam marathon

nl

Terugkijken: zo verliep de Amsterdam Marathon

20 oktober 2024, 08.00 uur · Aangepast 51 minuten geleden · Door AT5

De hardlopers die vandaag meededen aan de TCS Amsterdam marathon waren vandaag live te volgen op AT5. Vanaf de 's ochtends startende professionele wedstrijdatleten tot de als laatste finishende hobbylopers. Bekijk hier een compilatie van de dag.

Amsterdam Marathon - Le Champion

De wedstrijdlopers startten om 09.00 uur in het Olympisch Stadion. De snelsten waren ongeveer 2 uur en 10 minuten later alweer terug in het stadion. Hun route (zie kaartje hieronder) via het Vondelpark, Rivierenbuurt, langs de Amstel tot Ouderkerk, Duivendrecht, Oost, Stadhouderskade en weer het Vondelpark, was live te volgen via de beelden van de NOS die via AT5 worden uitgezonden. 

Rond het finishen van de laatste vrouwelijke wedstrijdlopers (ongeveer na 11.30 uur) nam AT5 samen met NH Media de uitzending over met een live verslag uit de stad tot 14.30 uur. 

AT5

Bereikbaarheid

Door de hele stad zijn de afgelopen dagen vlaggen, dranghekken en verzorgingsposten neergezet. Vanwege het evenement (met ook onder meer de halve marathon, een 8 kilometerloop en evenementen voor kinderen, zijn sommige wegen geheel afgesloten, enkele buurten zoals Oud-Zuid, de Watergraafsmeer en een groot deel van het centrum zijn niet of moeilijk bereikbaar tot laat in de middag. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938