Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Verkeer in Zuid muurvast door werkzaamheden knooppunt Nieuwe Meer

28 september 2024, 17.40 uur · Aangepast 28 september 2024, 18.27 uur · Door AT5

Het verkeer in de straten van Zuid staat voor een groot gedeelte volledig vast. De A10 in richting van Schiphol en de West-ring zijn afgesloten vanwege de werkzaamheden aan het knooppunt De Nieuwe Meer. Het verkeer moet daardoor door Zuid, waar de files behoorlijk oplopen. 

AT5-tiplijn 06 511 909 38

Om überhaupt van de ring af te komen en de stad in te rijden doe je er vanaf de Zuidas een kleine 20 minuten over op het moment. Wie daarna richting de West-ring wil en door de stad heen moet komt file na file tegen. Zo staat er, rond 17.30 uur, een file van 10 minuten tot aan het Olympisch Stadion en een file van een kwartier vanaf die plek weer naar de Overtoom.

Volgens omwonenden staat het overal vast. Een tipgever die aan de Koningenweg woont laat weten dat de file voor de deur al zeker twee uur duurt, maar dat hetzelfde geldt voor de omliggende straten. Een andere tipgever, die op de hoek van het Stadionplein woont, vertelt dat het kruispunt een gigantische chaos is door het al verkeer dat er langs wil. 

Afsluiting

De binnenring is tussen knooppunt Amstel en knooppunt De Nieuwe Meer afgesloten door de werkzaamheden. Er wordt gewerkt aan het knooppunt De Nieuwe Meer, zo moeten er extra rijstroken komen en een nieuw viaduct. Het is de vierde keer dat het weggedeelte een volledig weekend is afgesloten, maar in de laatste drie maanden van het jaar gaat dat nog vier keer voorkomen. 

Afsluitingen knooppunt De Nieuwe Meer

Vrijdag 4 oktober – maandag 7 oktober
Vrijdag 29 november – maandag 2 december
Vrijdag 6 december – maandag 9 december
Vrijdag 13 december – maandag 16 december

De verkeerssituatie rond 17.30 uur - ANWB verkeersinformatie

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938