Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Nog maar een halfuur laden en lossen in De Pijp, de gemeente hangt timer op

14 juli 2024, 07.04 uur · Aangepast 14 juli 2024, 07.16 uur · Door Sammie van den Broek

Twee uur lang op een laad- en losplek staan, dat wil de gemeente liever niet meer. In De Pijp is daarom een proef gestart met sensoren die afgaan als je langer dan een halfuur op de plek staat. In de buurt is veel te doen om de maatregel. 

AT5

In totaal hanger er op zeven locaties sensoren die bijhouden hoelang iemand op de losplek staat. Zes van die sensoren hangen in het oude gedeelte van De Pijp. Het stadsdeel ziet dat plaatsen vaak voor andere doeleinden worden gebruikt dan voor het laden en lossen. "Waardoor vrachtauto’s en bestelbussen gedwongen zijn om op straat te laden en lossen." 

De één vindt het een goed idee. "Ik heb zo'n plek voor de deur en die geeft heel veel overlast", aldus een vrouw uit de buurt. Ook een andere buurtbewoner snapt het wel. "Als je per uur voor een normale parkeerplek zes euro moet betalen, dan kan je natuurlijk niet langer dan een halfuur gewoon staan. Iedereen moet betalen."

Zo ziet de sensor eruit - AT5

Prent aan je broek?

Maar het halfuurtje vinden sommigen juist 'te krapjes'. Zo ook een man die moet lossen. "Het kan zijn dat het soms wat langer duurt, dan heb je schijnbaar een prent aan je broek. Op zoek naar een gewone parkeerplek is volgens hem niet altijd mogelijk. "Als je ziet wat voor wagens hier soms moeten zijn. Die ga je niet in een vakkie krijgen."

Een bekeuring valt voorlopig nog niet op de mat als je langer dan dertig minuten staat. Een woordvoerder van het stadsdeel laat weten dat de bedoeling vooral nu is om inzicht te krijgen in wat de tijdslimiet doet met de parkeerders. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938