Start van hoofdcontent

EK 2024

nl

Spanning voor EK-kraker tussen Oranje en Frankrijk: "Hoop dat we op z'n Duits winnen"

21 juni 2024, 17.40 uur · Door Jasper van Schravendijk

Van de Oranjekoorts is nog niet heel veel te zien in de stad, maar bij de in het oranje uitbundig versierde woningen heerst toch wat spanning voor vanavond. Het Nederlands elftal neemt het op tegen Frankrijk in een groepswedstrijd op het EK en een overwinning is niet bepaald vanzelfsprekend. 

AT5

"Ja, je moet goed voorbereid zijn op zo'n wedstrijd he", aldus een vrouw die in haar versierde voortuin zit. Ze draagt al de hele dag een Oranje shirt en bijpassende sokken. "Ik leef wel met de spelers mee. Ik juich ook zeker als ze een doelpuntje maken, maar heb ook verdriet als ze verliezen."

Een andere man uit Noord juicht ook zeker als Nederland wint. "Bij de wedstrijd tegen Polen zakte ik door de stoel tijdens het juichen", aldus de man lachend. "Spanning is er echt hoor, ik denk dat we gaan winnen. Die Fransen speelden de eerste wedstrijd niet goed."

Bij Les Bleus begint sterspeler Kylian Mbappé op de bank, vanwege een breuk in zijn neus. De Fransen zijn toch de favoriet om de wedstrijd te winnen, maar het geloof is er wel bij de Oranjefans. "Ik hoop dat we op een gemene manier gaan winnen", zegt een fan op het Texelplein in Noord. "Op z'n Duits natuurlijk in de laatste minuut!"

De wedstrijd begint om 21.00 uur. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938