Start van hoofdcontent

EK 2024

nl

Oranjefans zien Nederlands Elftal eerste EK-duel winnen: "Ik ben tien jaar ouder geworden"

16 juni 2024, 17.53 uur · Aangepast 16 juni 2024, 18.38 uur · Door Michiel Klaassen & Aron Boiten & Anna van Poucke

Door een late treffer van Wout Weghorst eindigt de openingswedstrijd van Oranje in 2-1. En dat terwijl Polen vooraf niet werd gezien als een al te grote hindernis. Achteraf is er behalve opluchting dan ook frustratie. "Ik vind Nederland te onvoorspelbaar."

AT5

De ruststand mag dan 1-1 zijn, bezoekers van Café Hermes in de Pijp zijn vol vertrouwen. "Ik denk dat het gewoon 3-1 wordt voor Nederland", zegt een blonde vrouw. Een andere bezoeker houdt het zelfs op 4-1. "We hebben zo de bovenhand, we gaan gewoon winnen. Klaar."

De fans moeten er lang op wachten, maar in de drieëntachtigste minuut is het Wout Weghorst die verlossing brengt. Dat is meteen de eindstand; de hogere voorspellingen blijken toch te optimistisch.

AT5
Quote

"Jezus, niet normaal. Mijn hart, ik ben tien jaar ouder geworden."

Bezoeker Café Hermes

Bezoekers tonen zich opgelucht. "Niet normaal. Mijn hart, ik ben tien jaar ouder geworden." De eerste helft was beduidend beter dan de tweede, analyseert een ander. "Maar we hebben het toch uiteindelijk geflikt."

Kritiek is er ook. "Ik vind Nederland te onvoorspelbaar. Ik heb altijd het idee dat ze dan winnen van Frankrijk en verliezen van Polen." Aan verdere voorspellingen durft geen bezoeker zich meer te wagen. "We gaan het zien, ik ben benieuwd."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938