Start van hoofdcontent

Stad

nl

Club Echo wil met ADE al open in 'De Tunnel' in Zuidoost: "Culturele broedplaats heel belangrijk"

15 juli 2023, 07.00 uur · Aangepast 15 juli 2023, 11.22 uur · Door AT5

Aan plannen geen gebrek voor 'De Tunnel" naast de Johan Cruijff Arena, maar uiteindelijk komen twee vrienden uit Zuidoost als winnaars uit de bus. Met Amsterdam Dance Event (ADE) hopen de twee deze oktober te kunnen dansen op de inrit van de toekomstige parkeergarage: "Het besef moet nog indalen, het is nu nog een lege tunnel."

AT5

Deze week kregen de mannen van Urban Sync en LITT Events het heugelijke nieuws te horen. "We hadden niet verwacht dat we zo ver zouden komen", zegt initatiefnemer Bright Nshuti.

Samen met Nugah Shrestha diende hij half juni een plan in voor de nieuwe club in Zuidoost. Club Echo moet een plek worden waar talenten uit Zuidoost zich kunnen laten zien. "Het is niet de bedoeling dat we ons alleen op het nachtleven focussen. We willen doordeweeks ook een buitenbioscoop en foodtrucks organiseren", vertelt Nshuti. 

Het idee is door een commissie gekozen uit een selectie van verschillende plannen. Nachtburgemeester Freek Wallagh zat ook in die commissie en is blij met de winnaars. "We vonden het belangrijk dat er een partij in komt die binding heeft met de Bijlmer en het belang door heeft van samenwerken met andere lokale partijen."

Eleven Square 

Club Echo zal de komende jaren een breed scala aan activiteiten en feesten organiseren, maar zal op een gegeven moment plaats moeten maken voor auto's. Over ongeveer drie jaar is namelijk de bouw van woonproject Eleven Square voltooid.

Dit woonproject beslaat vier woontorens die de gemeente de komende jaren bouwt tussen station Bijlmer Arena en de Johan Cruijff Arena. 'De Tunnel' is ook onderdeel hiervan. 'De Tunnel' is namelijk een inrit naar een ondergrondse parkeergarage en vanwege bouwtechnische redenen al eerder gebouwd. De initiatiefnemers hopen dat ze er voor die tijd met de gemeente uitkomen om ergens anders neer te strijken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938