Start van hoofdcontent

Stad

nl

Parkeertunnel bij Johan Cruijff Arena wordt komende jaren Club Echo

13 juli 2023, 16.04 uur · Aangepast 13 juli 2023, 16.15 uur · Door AT5

Club Echo is door de gemeente gekozen als winnaar die de komende jaren 'De Tunnel' vlak bij de Johan Cruijff Arena als hun nieuwe locatie mag noemen. In de club moet onder andere plaats komen voor muziek, dans, beeldende kunst en debat. 

Foto: Gemeente Amsterdam

De gemeente werkt de komende jaren aan een nieuwe parkeergarage als onderdeel van het woonproject Eleven Square. Tussen station Bijlmer Arena en de Johan Cruijff Arena worden onder meer vier woontorens, met in totaal 1100 woningen, en een parkeergarage gebouwd. De tunnel voor die parkeergarage was vanwege bouwtechnische redenen al aangelegd. Om deze de komende twee tot drie jaar niet leeg te laten staan wilde de gemeente de tunnel een plek voor nachtcultuur maken. 

Meerdere plannen

Alles was welkom, zolang het aansloot bij het stadsdeel en het 'een inspirerend programma kon ontwikkelen, realiseren en exploiteren'. Tien culturele ondernemers dienden uiteindelijk een plan in bij de gemeente voor de 410 vierkante meter buitenruimte en 475 vierkante meter binnenruimte. 

De plannen zijn beoordeeld door een jury op het programma, exploitatieplan en kansen voor talent uit Zuidoost. Club Echo, een samenwerking tussen Urban Sync en LITT Events, kwam als winnaar uit de strijd. Volgens de jury draagt de club bij aan de leefbaarheid van het gebied en aan de nachtcultuur met hun plannen om onder andere samen te werken met organisaties en programmamakers uit Zuidoost. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938