Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Miljoenen mensen kijken naar reddingen van 8-jarige keeper Hudaifah

20 oktober 2024, 07.00 uur · Aangepast 12.02 uur · Door AT5

Een balletje uit de hoek tikken of een katachtige redding om de bal uit de kruising te houden. Het zijn de reddingen van 8-jarige Hudaifah Sahsah die op Instagram miljoenen keren worden bekeken. Hij wordt vergeleken met zijn grote held Yassine Bounou, de keeper van het Marokkaanse nationale elftal. 

AT5

Hudaifah keept bij Club Atletico Amsterdam in Nieuw-West voor het onder-9 team. Ouders en voetballiefhebbers zien hem in het weekend zijn reddingen maken, maar dat doen ook miljoenen mensen op Instagram. 177.000, 255.000 en de meest bekeken video heeft zelfs 2,5 miljoen weergaven. 

Sommige filmpjes van de jonge keeper, waarin hij reddingen van Yassine Bounou nadoet, werden gedeeld door de Marokkaanse Instagrammer Soufiane Cannavaro en weten heel wat mensen te bereiken. Volgens zijn vader Yassine gaat Hudaifah er nuchter mee om, maar vindt hij het wel hartstikke leuk. 

Hudaifah, die later net zo goed wil worden als Bounou, is ontzettend fan van de Marokkaanse doelman. "Hij houdt alle ballen tegen, hij stopt zelfs penalty's." Ook zijn teamgenoten, waarmee hij dit weekend kampioen werd, denken dat Hudaifah later onder de lat staat voor Marokko. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938