Start van hoofdcontent

Stad

nl

Familie Bayazit trots op 'Billie' die schittert in Turkse competitie: "Hier is hij nog een nobody"

30 december 2022, 07.00 uur · Aangepast 30 december 2022, 10.10 uur · Door Sammie van den Broek

Amsterdammer Bilal Bayazit is de nieuwe sensatie in de Turkse competitie en zijn zwager en oudere broer kijken trots toe vanuit De Baarsjes. Maar Bilal, die de meeste reddingen verricht van alle keepers in de Turkse competitie dit jaar, blijft voor hen gewoon 'Billie', het kleine broertje en zwager. 

Het verhaal van de Amsterdamse Bilal leest als een jongensboek: begonnen bij Zeeburgia, daarna in de jeugd van Ajax en AZ gespeeld om vervolgens te eindigen bij Vitesse. Waar hij nooit wist door te breken. En dus besloot hij naar de Turkse club Kayserispor te gaan, waar hij nu elke wedstrijd speelt en hij verkozen is tot beste keeper van de eerste seizoenshelft. Elk weekend reizen Okan en Fethi naar Kayseri waar de club Kayserispor vandaan komt. "Daar worden wij als koningen behandeld", lacht Okan Bayazit, de broer van Bilal. 

Ooit terug naar Ajax

Bilal Bayazit die vroeger in de jeugd van Ajax speelde, hoopt ooit nog in de Johan Cruijff Arena te schitteren. "Ik ben een echte Amsterdammer, dus niks zou mooier zijn dan terugkeren bij Ajax", vertelt hij vanuit Turkije.

Daarnaast zou dat ook de heimwee verhelpen die Bilal dagelijks ervaart. "Als ik een dag vrij ben, probeer ik altijd de eerste vlucht te pakken naar Amsterdam", zegt Bilal lachend. "Het blijft toch mijn stadje."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938