Start van hoofdcontent

Stad

nl

Artis gaat regenwater uit de Plantagebuurt opvangen voor tuinen en dierenverblijven

9 oktober 2024, 12.14 uur · Aangepast 9 oktober 2024, 13.09 uur · Door AT5

Artis en de gemeente gaan regenwater opvangen in de Plantagebuurt en slaan daarmee twee vliegen in een klap. Niet alleen kan de dierentuin daarmee haar tuinen en dierenverblijven van water voorzien, maar het moet ook het waterprobleem in de buurt aanpakken, is het idee. 

Marcel Antonisse

Het water zal opgevangen worden in de Plantagebuurt rondom de dierentuin. Deze buurt is laaggelegen en daarmee extra kwetsbaar voor hevige regenval. Door het opgevangen water te gebruiken voor de tuinen en dierenverblijven, bespaart Artis bovendien ook drinkwater.

Het geld, een half miljoen euro, komt van het programma ErfgoedDeal. Dit programma ondersteunt projecten waarin het behoud van historische plekken samengaat met het oplossen van vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en klimaat."De Plantagebuurt is zo’n plek omdat deze 19e-eeuwse wijk een beschermd stadsgezicht is met veel historische straten en gebouwen", aldus de gemeente.

Werkzaamheden

In 2025 beginnen de eerste werkzaamheden bij het aquarium. Daarna volgen andere locaties in en rondom de dierentuin. Volgens de gemeente is het nog onduidelijk hoe de inrichting van de openbare ruimte wordt meegenomen in het project. Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond 2030 klaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938