Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omwonenden en stadsdeel willen flitspalen aan Nassaukade: "Het is een racebaan"

30 september 2024, 07.00 uur · Aangepast 09.06 uur · Door AT5

Met soms wel 100 kilometer per uur scheuren automobilisten over de Nassaukade in West. En dat terwijl de maximale snelheid slechts 30 kilometer per uur is. Omwonenden zijn het zat en willen flitspalen: "Als mensen het in hun portemonnee gaan voelen dan gebeurt er wel wat."

"Ze rijden hier heel erg hard", vertelt een omwonende aan AT5. "Ondanks de 30 kilometer is het een racebaan." Automobilisten en motorrijders kunnen duidelijk de verleiding niet weerstaan om met hoge snelheden te scheuren over het 'mooie rechte stuk van vierhonderd meter lang.'

Die 'racebaan', is volgens de voorzitter van actiecomité Vrienden van de Singelgracht, Paula Leideritz, ontstaan nadat de weg opnieuw is geasfalteerd en de middenstrepen zijn weggelaten. "Daar rijden ze je de vouwen uit je broek", aldus Leideritz. 

Flitspalen 

Ook stadsdeel West heeft door dat een groot deel van de weggebruikers zich niet houdt aan de snelheidslimiet. 's Avonds rijden automobilisten gemiddeld tussen 50 en 60 kilometer per uur en er zijn zelfs snelheden gemeten van 100 kilometer per uur.

Esther Fabriek van het stadsdeel wil daarom in gesprek met het Openbaar Ministerie om te kijken of er flexflitspalen, oftewel verplaatsbare flitspalen geplaatst kunnen worden. "Als je hier honderd kilometer per uur rijdt dan vraag je volgens mij wel om een boete", aldus Fabriek. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938