Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ajax toch nog bezig op deadline day: vertrek Bergwijn lijkt aanstaande

2 september 2024, 17.00 uur · Door Bas Velzel

Steven Bergwijn lijkt de overstap naar het Saoedische Al-Ittihad te gaan maken. De club, waar onder anderen Karim Benzema speelt, zou 22 miljoen voor de buitenspeler betalen, plus bonussen. Bergwijn was een van de grootverdieners bij Ajax en met het vrijgekomen geld kan technisch directeur Alex Kroes toch nog de markt op, die vannacht sluit. 

AT5

Bergwijn, die ook in de jeugd bij Ajax speelde, kwam twee seizoenen geleden voor ruim 30 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Vorig jaar droeg de buitenspeler de aanvoerdersband, maar ondanks redelijke statistieken (29 goals en 12 assists in 80 wedstrijden) wist hij lang niet altijd indruk te maken bij de supporters. 

Volgens De Telegraaf en Voetbal International naderen de Amsterdammers een akkoord met de club uit Saoedi-Arabië. Naast het bod van 22 miljoen euro zouden er ook nog twee miljoen aan bonussen bij kunnen komen. In wat voor termijn de miljoenen zullen worden betaald is nog niet duidelijk. Bergwijn moet ook nog medisch gekeurd worden en moet dat mogelijk zelfs in de stad doen. 

Kamaldeen Sulemana

De Telegraaf meldt dat er nog wel een belangrijke voorwaarde is voor de verkoop van Bergwijn. Ajax moet een vervanger kunnen halen voor de markt sluit. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zou dat zo maar eens Kamaldeen Sulemana kunnen zijn. Zijn club Southampton zou een persoonlijk akkoord met de Amsterdammers hebben bereikt, maar een persoonlijk akkoord met de Ghanees is er nog niet. 

Voor Ajax-supporters is de naam van Sulemana geen onbekende. De Amsterdammers hadden in de zomer van 2021 ook al interesse in de Ghanees, die toen voor het Deense Nordsjaelland speelde. De komst van de aanvaller leek destijds in kannen en kruiken en een medische keuring zou al gepland zijn geweest. Ajax trok zich echter terug nadat Sulemana om extra bedenktijd vroeg. 

De aanvaller ging toen naar het Franse Stade Rennes voor 17 miljoen euro en vorig jaar januari verliet hij de Fransen voor 25 miljoen euro om naar Southampton te gaan. De aanvaller wist in de Premier League verre van te overtuigen, in 44 wedstrijden scoorde hij maar twee keer en gaf vier keer een assist. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938