Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verhuurt Carlos Forbs net voor Britse transferdeadline aan Wolverhampton

31 augustus 2024, 07.26 uur · Aangepast 31 augustus 2024, 18.09 uur · Door Bas Velzel

Carlos Forbs speelt aankomend seizoen in de clubkleuren van Wolverhampton Wanderers. De Portugese buitenspeler is op huurbasis naar de club die uitkomt in de Premier League. In de huurdeal zit ook een optie tot koop. Het contract van Forbs in Amsterdam loopt nog tot media 2028. 

AT5

De 20-jarige aanvaller werd vorig seizoen naar Ajax gehaald vanuit Engeland, hij speelde toen in het beloftenelftal van Manchester City. Nu keert hij weer terug. Er was ook interesse voor Forbs vanuit Olympique Lyon en volgens verschillende media zouden de Fransen ook een bod hebben gedaan van 15 miljoen euro, maar de Portugees koos voor een Engels avontuur. 

De kans bestaat dat de rappe vleugelaanvaller niet meer terugkeert naar Amsterdam. Volgens De Telegraaf moet Wolves Forbs verplicht overnemen wanneer hij tien officiële wedstrijden in de basis heeft gestaan. Dan gaat hij weg voor 13,5 miljoen euro. De Engelsen betalen voor de huurdeal nu 2,5 miljoen euro. De Engelse transfermarkt sloot afgelopen nacht. 

Quote

"Om de sportieve en financiële balans van Ajax te herstellen"

Technisch directeur Alex Kroes over huurdeal Carlos Forbs

Technisch directeur Alex Kroes laat weten dat Ajax voor de deal heeft gekozen 'om de sportieve en financiële balans van Ajax te herstellen'. Forbs speelde 38 officiële duels in het eerste van de Amsterdammers, daarin wist hij maar drie keer te scoren. 

De transfermarkt voor Ajax sluit op zondagavond om 23.59 uur. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938