Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Tranen bij Won Yip door Poolse fans: "Triest dat ze met bivakmutsen hier naartoe komen"

29 augustus 2024, 18.10 uur · Aangepast 30 augustus 2024, 09.08 uur · Door AT5

Café-eigenaar Won Yip raakt zichtbaar geëmotioneerd bij de gedachte dat een deel van de Poolse fans vanmiddag met bivakmutsen de confrontatie aangingen met de politie. Vanuit zijn kantoor, boven zijn café Euro Pub op de Dam, zag hij zijn terrasstoelen door de lucht gaan.

Door onbekende reden raakte een deel van de Poolse fans vanmiddag ineens slaags met de aanwezige politie. Sommige fans waren gemaskerd en gooiden onder meer met terrasstoelen van de cafés op de Dam.

"Ik krijg er gewoon tranen van in mijn ogen", reageert Yip kort nadat de vlam in de pan sloeg. "Ik vind het gewoon triest dat deze mensen naar Amsterdam komen met een bivakmuts. Dan heb je een intentie."

Drie agenten gewond

Bij de confrontatie raakten drie agenten gewond. Twee supporters zijn aangehouden door de politie rond de Dam. Een van hen droeg een trui met de verboden leus A.C.A.B., all cops are bastards, en had vuurwerk bij zich. De andere supporter was betrokken bij de confrontatie met de ME.

Vanwege de ongeregeldheden heeft de driehoek - locoburgemeester, justitie en politie - het gebied rond de Johan Cruijff Arena aangewezen als een veiligheidsrisico gebied. In het gebied kan iedereen gefouilleerd worden door de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938