Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vliegende stoelen op de Dam: confrontatie tussen Jagiellonia-supporters en politie

29 augustus 2024, 15.30 uur · Aangepast 29 augustus 2024, 18.22 uur · Door AT5

Het zijn kleuren die haast niet te missen zijn: het rood en gele tenue van Jagiellonia Białystok. Op de Dam verzamelen de supporters van de Poolse voetbalclub om straks richting de Johan Cruijff Arena te gaan. Wat rustig begon, leidde uiteindelijk tot een confrontatie tussen de politie en de Polen

Op de Dam staan ongeveer zo'n 200 supporters van de Poolse club. Op beelden is te zien dat een groep supporters, waarvan er een aantal gemaskerd zijn, stoelen naar agenten en een bus van de Mobiele Eenheid gooien. Een van de gemaskerde supporters slaat op de deur van de bus. 

De Polen zijn de tegenstander van Ajax in de play-off wedstrijd voor de competitiefase van de Europa League. In Białystok wist Ajax een snelle achterstand om te bouwen naar een 1-4 overwinning. Daarmee lijkt de competitiefase van het toernooi zo goed als zeker behaald, maar op z'n Cruijffiaans: de bal blijft rond.

De politie staat in linie ter hoogte van de Warmoesstraat, op de Dam zelf staan ook nog meerdere busjes van de ME. De Poolse supporters gaan straks met de metro richting de Johan Cruijff Arena, ze worden begeleid door de politie. 

Het duel tussen Ajax en Jagiellonia begint vanavond om 20.00 uur. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938