Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Eerbetoon met motoren en scooters op Hoofddorpplein voor dodelijk slachtoffer steekpartij

9 augustus 2024, 20.23 uur · Door AT5

Op het Hoofddorpplein zijn vanavond tientallen motor- en scooterrijders bijeen gekomen, als eerbetoon voor het slachtoffer van de dodelijke steekpartij op het plein vannacht. Een 23-jarige Amsterdammer kwam daarbij om het leven. Ook hebben de motor- en scooterrijders bloemen neergelegd.

Inter Visual Studio

"Het is een vredig eerbetoon aan het slachtoffer", zegt een omstander. "Alle jongens staan er verloren bij." Op beelden die AT5 kreeg toegestuurd is te zien dat de motoren en scooters komen aanrijden op het plein. Daar staan ze vervolgens stil op de plek waar het drama vannacht plaatsvond. Op foto's is te zien dat veel van de motor- en scooterrijders daarna in een grote kring om elkaar heen gaan staan. Daarna rijden ze nog een laatste 'ereronde' voor het slachtoffer.

AT5

Het incident gebeurde vannacht rond 02.00 uur. Agenten en ambulancepersoneel probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plekke. De politie hield kort na de steekpartij in de buurt van het Hoofddorpplein een verdachte aan. Het gaat om een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Eerder op de dag reageerden omwonenden van het Hoofddorpplein al geschokt:

AT5

Het slachtoffer zou - toen hij tegen een boom aan het plassen was - zijn aangevallen door een man die onder een zeil vandaan was gekomen, zo schrijft Het Parool. "Er doen verschillende verhalen de ronde", zegt Olav Brink van de politie. "We zijn die verhalen aan het toetsen en aan het controleren. Daarnaast hebben we forensisch materiaal veiliggesteld en doet de recherche ook tactisch onderzoek."