Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Man (23) overleden bij steekpartij Hoofddorpplein, verdachte (55) aangehouden

9 augustus 2024, 06.07 uur · Aangepast 9 augustus 2024, 14.02 uur · Door AT5

Bij een steekpartij op het Hoofddorpplein in Zuid is vannacht een 23-jarige Amsterdammer om het leven gekomen. Kort na het incident werd in de buurt een 55-jarige man als verdachte aangehouden.

Het incident gebeurde rond 2.00 uur. Op X meldt de politie dat het slachtoffer bij de steekpartij zwaargewond raakte. Agenten en ambulancepersoneel probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plekke.

De politie hield kort na de steekpartij in de buurt van het Hoofddorpplein een verdachte aan. Het gaat om een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Onderzoek

Het slachtoffer zou - toen hij tegen een boom aan het plassen was - zijn aangevallen door een man die onder een zeil vandaan was gekomen, zo schrijft Het Parool.

De politie laat weten dit ook gehoord te hebben, maar een woordvoerder benadrukt dat het nog 'te vroeg in het onderzoek is' om hier uitsluitsel over te geven. "We moeten eerst echt nog meer getuigen spreken om een goed beeld te krijgen van wat er is gebeurd."

Politie zoekt taxichauffeur

Iemand die mogelijk veel gezien heeft, is een taxichauffeur die om 2.02 uur langs het Hoofddorpplein reed. Volgens de politie stapte hij even uit, om korte tijd later weer door te rijden. "Mogelijk heeft deze persoon het zien gebeuren", aldus de woordvoerder, die aangeeft graag met de chauffeur in contact te komen.

Getuigen kunnen via het telefoonnummer 0900-8844 contact opnemen met de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938