Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man die uit rijdende taxi viel op Schiphol 'was dronken en stapte toch in na weigering'

23 juli 2024, 14.25 uur · Aangepast 23 juli 2024, 14.57 uur · Door AT5

Het is een opmerkelijk tafereel: een man valt uit een taxi die wegrijdt vanaf de nieuwe app-ophaallocatie van Schiphol. De video van de man die sinds zondag op sociale media rondgaat roept veel verbazing op, maar wat gebeurde er nu precies?

Een Instagrammer en programmamaker van het Amerikaanse basketbalteam Utah Jazz deelde de video afgelopen zondag op haar Instagram. Het incident gebeurde vlak voor haar neus bij de ophaalplek. Een taxi komt de hoek om met de deur open, waarna een man uit de auto valt en op het zebrapad terechtkomt. Terwijl de man met wat moeite overeind komt, rijdt de desbetreffende taxi weg. 

Gebruikers op sociale media vragen zich af hoe het kan dat de man uit de taxi viel. "Wordt hij nou uit de taxi gegooid?", vraagt iemand zich af. Een ander gelooft niet wat 'ie ziet. "Dit kan niet echt zijn toch? Gaat het goed met die man?" 

Dronken

Navraag bij de marechaussee leert dat de man niet uit de taxi is gegooid door de chauffeur. Volgens de woordvoerder wilde de man, een Amerikaanse toerist, samen met een medereiziger in de taxi stappen, maar zag de chauffeur dat niet zitten. De reden zou zijn geweest dat de twee Amerikanen te veel alcohol hadden gedronken. 

De chauffeur besloot om weg te rijden toen de Amerikaan toch, al rijdend, probeerde in te stappen. Vanaf dat moment begint de video ook. Het lukte de man niet helemaal om in te stappen en viel daarna weer uit de auto. 

Online werd ook veel de vraag gesteld of de man die uit de taxi valt zijn spullen kwijt zou zijn geraakt. Volgens de marechaussee waren de spullen van de toeristen niet in de auto. De man heeft ook geen aangifte gedaan bij de politie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938