Start van hoofdcontent

Damsko

nl

Miniserie Snorder #2: Tot de dood u scheidt

6 juli 2024, 11.41 uur · Door Waldy van Geenen

In de serie Snorder verzamelt presentator Waldy van Geenen zoveel mogelijk goede gesprekken met gewone Amsterdammers die hij van a naar b rijdt. Deze week stapt het echtpaar Cees en Mary Denkers in, zij komen van de Dappermarkt en moeten naar huis. Nadat de snorder een toeterende Turkse bruiloftsstoet passeert, begint het gesprek over hun eigen 54-jarige huwelijk. 

"Bij ons ging dat heel anders", begint Mary. "Wij zijn heel rustig getrouwd in kleine kring. Eerst voor de burgerlijke stand en daarna ook nog voor de kerk." Bij de vraag of ze dat vandaag de dag ook nog zou doen, voor de kerk trouwen, begint ze te twijfelen. "Nou ja dat deed je gewoon, dat werd van je verwacht. Ik weet niet of ik dat nu nog zo snel zou doen."

Cees op de achterbank breekt op gezette momenten in. Als het gaat over hoe zij elkaar ontmoet hebben is hij er als de kippen bij. "Ik heb haar als eerst gevraagd om uit te gaan." Zo'n 53 jaar terug werkte Mary in een bejaardentehuis. Af en toe ging ze met wat ouderen naar een restaurantje vlak bij het tehuis, en daar werkte Cees. Mary vertelt: "Er werkte ook een oom van hem daar, en als ik aankwam dan riep hij al naar Cees 'daar komt ze weer hoor, daar komt ze'."

Presentator Waldy van Geenen in de snorder met Mary en Cees - AT5

De vonk

Tijdens de eerste date ging de twee uit eten in Lage Vuursche, bij een open haard. Het komt allemaal terug bij Mary terwijl ze erover praat. Wanneer precies de vonk oversloeg weet ze dan weer niet. "Heb jij dat zo gevoeld", vraagt ze aan haar man. Cees antwoord positief. "Oh, nou hij is er nog steeds onder de indruk van", lacht Mary.

Wat ze samen ooit nog eens zouden willen doen na al die tijd is een boottocht maken. Een soort binnenlandse cruise. Ze maakten er al een wat jaren terug, de zogeheten Rijncruise. "Nederland kan heel mooi zijn hoor, zeker vanaf het water. Dan kijk je toch anders naar alle dingen", legt Mary uit. 

De serie ‘Snorder’ is onderdeel van het programma Damsko

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938