Start van hoofdcontent

Stad

nl

Damsko aflevering 42: Kachels & kleinburgerlijkheid

24 juni 2024, 16.20 uur · Aangepast 24 juni 2024, 20.51 uur · Door Waldy van Geenen

Hosselen is het woord dat deze aflevering van Damsko het best samenvat. Tijdens je wekelijkse portie mensen kijken worden er voor het eerst gesnorderd in een nieuwe serie en wordt er een handeltje in oude kachels opgezet.

AT5

In de rubriek De Spot staat deze week Harry van Gennip. Hij repareert en verkoopt antieke kachels. Hij is de enige in heel Nederland die dit vak professioneel uitoefent, wat direct een probleem met zich meebrengt. Harry kan geen opvolger vinden om alle kennis en de zaak aan over te dragen.

In de nieuwe serie Snorder zoekt Damsko Amsterdammers om van a naar b te brengen, in ruil voor een goed gesprek natuurlijk. De Ghanese Georgina is de allereerste klant van de Damsko Snorder. Zij vertelt over haar kookkunsten en heeft voor Surinaamse Amsterdammers misschien nog wel wat tips om hun gerechten te verbeteren. Gemeenteambtenaar Sicco stapt ook in voor een rit naar zijn vergadering. Hij blijkt een fervent soulliefhebber te zijn. 

AT5

In de rubriek De Kaart praten we met de Amerikaanse Cinx. Zij komt uit de staat Connecticut en uit een kleine plaats genaamd Wethersfield. Ze vond het er zelf vreselijk en heeft het gevoel zich echt aan de kleinburgerlijkheid van de plek te hebben moeten ontworstelen. In Amsterdam werkt ze nu als illustrator en webdesigner, de grote diversiteit en verscheidenheid aan culturen is wat ze hier het fijnst vindt.

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938