Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Zeedijk stroomt vol: honderden fans willen selfie met Amerikaanse zangeres

29 juni 2024, 13.50 uur · Aangepast 29 juni 2024, 15.46 uur · Door Coen van den Braber

De Zeedijk stroomt al vanaf het einde van de ochtend vol met fans van zangeres Kehlani Parrish. Ze signeert en gaat op de foto met hen in kledingwinkel The New Originals. De rij loopt helemaal tot over de brug.

- Anna Foulidis

Het gaat in ieder geval om honderden liefhebbers van haar muziek. De Amerikaanse artieste maakt voornamelijk R&B-muziek en verwierf bekendheid met haar tienerpopgroep PopLyfe. Ze heeft 16 miljoen volgers op Instagram. Daarop deelde ze haar komst naar de Amsterdamse binnenstad.

Glimp opvangen

De rij loopt vanaf de Zeedijk door de Stormsteeg, gaat vervolgens over de Bantammerbrug en loopt nu ook al door tot de Bantammerstraat.

Volgens een verslaggever van AT5 zijn het vooral jonge mensen die er staan. "Ze hopen een glimp op te vangen van Kehlani, gaan er met d'r op de foto of komen voor de signeersessie op de Zeedijk."

Anna Foulidis

Vaker beroemdheden

De Zeedijk trekt vaker honderden fans van geliefde zangers, popsterren en andere beroemdheden. Internationale sterren laten er graag hun gezicht zien. 

In 2022 liep het er nog storm toen de Britse rapper Central Cee een signeersessie hield. Ook de schoenenwinkel van 'sneakerkoning' Sabajo trekt veel bekendheden, en daarmee ook fans naar het centrum.