Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zaterdag 29 juni hele dag geen treinen van en naar CS door werkzaamheden

20 juni 2024, 14.54 uur · Aangepast 20 juni 2024, 17.16 uur · Door Frederieke Weel

Treinreizigers gaan binnenkort goed merken dat Centraal Station een grote opknapbeurt krijgt. Volgende week zaterdag, 29 juni, rijden er namelijk de hele dag geen treinen van en naar CS. De twee dagen erna, zondag 30 juni en maandag 1 juli, is er beperkt treinverkeer. 

Volgende week zaterdag begint een volgende fase van de grootschalige renovatie van het Centraal Station. Daardoor zijn de sporen 14 en 15 zijn dan een jaar lang niet beschikbaar voor treinen. ProRail sluit daarom vanaf maandag 24 juni ook een groot deel van de oostelijke reizigerstunnel aan de IJ-zijde van het station. Volgens ProRail is dit de grootste verbouwing op CS die ze ooit hebben gedaan. "Het is nog nooit gebeurd dat er door een verbouwing helemaal geen treinen rijden op CS", vertelt Harro Homan van ProRail. 

 

AT5

Bussen

Op zondag de 30e rijden er geen treinen tussen Muiderpoort en Weesp, maar worden er bussen ingezet. Ook rijden er die dag en maandag 1 juli de hele dag 'zeer beperkt' treinen tussen CS en Sloterdijk. "Dit heeft vooral gevolgen voor reizigers op het traject Amsterdam Centraal en Schiphol/Zaandam", aldus ProRail. 

Ook rijden er van 24 juni tot en met 28 juni minder treinen tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal en Enkhuizen en Amsterdam Centraal. Van 2 juli tot en met 7 juli rijden er minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Hilversum/Almere.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938