Start van hoofdcontent

Stemming op de Stopera

nl

GroenLinks staat '100 procent' achter keuze van Groot Wassink om PVV-ministers te negeren

26 juni 2024, 13.34 uur · Door Nicolai Brannan & Stefan Bunschoten

GroenLinks heeft geen enkele moeite met de uitspraken van wethouder Rutger Groot Wassink, zelf ook lid van de partij, over het niet willen samenwerken met het PVV-kabinet. Dat laat fractievoorzitter Imane Nadif weten tijdens het AT5-programma Stemming op de Stopera. 

Nadif steunt Groot Wassink voor 'honderd procent'. "Ik sta honderd procent achter zijn uitspraken. Ik begrijp het volledig. Hij geeft aan, het is een persoonlijke grens, ik begrijp die grens volkomen." Volgens haar is effectiviteit in de samenwerking over asiel al 'eruit gegaan' toen de PVV in het kabinet kwam. 

VVD-fractievoorzitter Daan Wijnants denkt er anders over. "We krijgen 3,8 miljard van de Rijksoverheid. Je bent de hoofdstad van Nederland. Maar je zegt, ik wil niet met het hele kabinet werken. Niet alleen met een PVV-minister, maar niet met het hele kabinet. Dan ben je echt een wethouder met de rem erop." Wijnants begrijpt wel dat Groot Wassink als voorzitter Asiel bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) stopt, maar wil dus wel dat hij de telefoon opneemt als kabinetsleden bellen.

Hester van Buren, wethouder Financiën, zegt de keuze van Groot Wassink te begrijpen. Ze zegt dat ze zelf wel met PVV-kabinetsleden zal praten. "Natuurlijk ga ik die te woord staan." Ze noemt wat Groot Wassink zei een 'persoonlijke beslissing'. 

Kijk hier de hele uitzending van Stemming op de Stopera:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938