Start van hoofdcontent

Noord

nl

Paintball-geweer leidt tot politieactie met getrokken wapens op A10 Noord

23 juni 2024, 18.24 uur · Aangepast 24 juni 2024, 14.25 uur · Door AT5

Een vuurwapenmelding heeft vanmiddag tot het een politieactie geleid op de A10 Noord bij afslag Durgerdam. Uiteindelijk bleek er sprake van een paintball-geweer. 

Volgens een politiewoordvoerder was het geweer bij een tankstation aan de Zuiderzeeweg gezien. Meerdere politiewagens en wagens van de Dienst Speciale Interventies (DSI) werden ingezet. 

De inzittenden die de politie wilde controleren reden in twee auto's. Bij afslag Durgerdam kregen een of twee van die auto's een stopteken. De inzittenden, waarvan er een legerkleding droeg, moesten met de handen omhoog naar achteren lopen en bij een politieauto op hun knieën gaan zitten. 

AT5

Daarna kwamen agenten erachter dat het niet om een echt vuurwapen ging, maar een geweer dat verfballetjes schiet. De inzittenden zijn daarom niet daadwerkelijk aangehouden, ze mochten al snel vertrekken. 

"Het is wel een waarschuwing aan eenieder om even op te letten", zegt een politiewoordvoerder. "Je ziet wat er nu gebeurt, mensen worden onder dreiging van echte vuurwapens uit de auto gepraat. Dat is wel iets om over na te denken."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938