Start van hoofdcontent

Stad

nl

Door arrestatieteam opgepakt duo weer vrijgelaten, geen vuurwapen gevonden

3 december 2023, 10.11 uur · Door AT5

De twee bewoners die gisteren aan het begin van de avond door het arrestatieteam aan de Touwslagerstraat in het centrum werden gearresteerd, zijn vrijgelaten. De politie kreeg een melding binnen dat het duo was gezien met een vuurwapen. "Na verhoor en onderzoek zijn deze verdachten weer heengezonden", aldus een woordvoerder van de politie. 

Tamara Velzel

Zaterdag rond 17.20 uur kreeg de politie de melding over het vuurwapen binnen. Brandweer en ambulance werden opgeroepen, omdat de melder een gaslucht rook bij het pand. Ook vloog er een tijd lang een politiehelikopter boven het gebied om de situatie in de gaten te houden. Het arrestatieteam werd ingezet om de twee bewoners van de woning aan te houden. 

"Wanneer wij zo'n melding krijgen nemen we dat serieus en vandaar ook de opschaling. Dat het uiteindelijk dan niet om een vuurwapen blijkt te gaan, dat weet je natuurlijk nooit van tevoren", aldus de woordvoerder.

In verband met het onderzoek werd gisteren na de arrestatie een groot deel van het Bickerseiland afgezet. De afzetting was vanaf de Grote Bickersstraat tot aan de brug met het Prinseneiland. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938