Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax oefent in Gelderland ook tegen Belgische middenmoter en Rangers FC

20 juni 2024, 13.51 uur · Aangepast 21 juni 2024, 10.56 uur · Door Bas Velzel

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Ajax twee niet oefenwedstrijden aangekondigd. Duel tegen het Belgische Sint-Truidense Voetbalvereniging (STVV) en het Schotse Rangers FC zijn toegevoegd aan de kalender. Beide oefenduels worden gespeeld op complexen van Nederlandse amateurclubs, beide wedstrijden zijn te bezoeken. 

AT5

Het duel tegen STVV wordt gespeeld op dinsdag 9 juli en is de eerste keer dat supporters het team van Francesco Farioli echt kan zien spelen. De Belgen werden afgelopen seizoen negende in de Pro League. De club speelt op 6 juli ook een oefenpotje tegen FC Twente.

De wedstrijd wordt afgewerkt op het complex van de amateurclub OWIOS in Oldebroek. Een leuk feitje over het sportpark. Zlatan Ibrahimovic maakte daar zijn officieuze Ajax-debuut in een oefenwedstrijd tegen de club uit Oldebroek. 

Rangers en PEC Zwolle

De oefenwedstrijd tegen Rangers wordt een paar dagen later gespeeld, op zaterdag 13 juli. Voor het duel heeft Ajax het complex van WHC in Wezep uitgekozen. De laatste keer dat Ajax speelde tegen de Schotten was in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2022/23. De Amsterdammers wonnen toen twee keer met ruime cijfers, 4-0 en 1-3.

Voor de wedstrijden tegen STVV en Rangers speelt Ajax eerst nog een wedstrijd tegen PEC Zwolle. Dit duels wordt echter besloten gespeeld, omdat het hoofdveld van Sportpark de Toekomst niet beschikbaar is. Die wedstrijd is op vrijdag 5 juli. 

Na de drie oefenwedstrijden gaat Ajax op trainingskamp in Wageningen, van 15 tot 19 juli, om de laatste voorbereidingen af te ronden op de voorrondes van de Europa League en het begin van de Eredivisie. Of de volledige selectie dan aanwezig is, is nog de vraag. Vijf spelers van de club zijn op dit moment met hun land mee naar het EK. 

Speeldata Ajax 

Vrijdag 5 juli: Ajax - PEC Zwolle, Sportpark de Toekomst (besloten)
Dinsdag 9 juli: Ajax - STVV, OWIOS in Oldebroek
Zaterdag 13 juli: Ajax - Rangers FC, WHC in Wezep

Donderdag 25 juli: Ajax - FC Vodjvodina, Johan Cruijff Arena
Donderdag 1 augustus: FC Vodjvodina - Ajax, TSC ArenA in Backa Topola

Donderdag 8 augustus: derde voorronde Europa/Conference Lague
Zondag 11 augustus: Ajax - sc Heerenveen, Johan Cruijff Arena
Donderdag 15 augustus: derde voorronde Europa/Conference Lague

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938