Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax oefent op 5 juli tegen Zwolle, trainingskamp vanaf 15 juli in Wageningen

13 juni 2024, 09.58 uur
Door Alex van Schagen · Foto: AT5

De eerste data voor het nieuwe voetbalseizoen van Ajax druppelen binnen. Zo is bekend gemaakt dat Ajax op vrijdag 5 juli een oefenwedstrijd zal spelen ten PEC Zwolle en dat ze maandag 15 juli op trainingskamp gaan in het Gelderse Wageningen. Tijdens dat kamp spelen ze ook twee oefenwedstrijden, waarschijnlijk op 18 en 19 juli.

Ajax moet komend seizoen extra vroeg aan de bak omdat ze op donderdagen 25 juli en 1 augustus al de eerste officiële wedstrijd zullen spelen in een poging Europees voetbal te halen. De loting voor deze duels is volgende week woensdag. 

Een groot deel van de selectie begint volgende week dinsdag of woensdag met de eerste fitheidstesten op De Toekomst. De eerste veldtraining van de nieuwe coach Francesco Farioli staat volgende week donderdag op de rol. De Italiaan is al begonnen met werken, hij is gisteren al op De Toekomst gespot. De internationals die op het EK spelen zijn er volgende week uiteraard nog niet.

Als Ajax de eerste voorronde weet door te komen dan wacht op 8 en 15 augustus de tweede voorronde voor de Europa League. Bij verlies gaan ze ook door trouwens, dan spelen ze die donderdagen wedstrijden in de tweede voorronde voor de Conference League.

Play-offs

Winnen ze deze potjes weer dan wacht op 22 en 29 augustus de play-offs voor dus of de Europa League of de Conference League. En als Ajax verliest in de Europa League-ronde, hebben ze nog steeds kans op Europees voetbal, want stromen ze door in de play-offs spelen van de Conference League. Bij verlies in de tweede voorronde van de Conference League is het klaar, dan speelt Ajax geen Europees voetbal komend seizoen. 

Op maandag 22 juli weet Ajax tegen wie ze kunnen spelen als ze winnen (of verliezen) in de eerste voorronde, dan vindt de loting plaats.

Hoe de selectie er uit zal zien is nog volstrekt onduidelijk, maar vanaf komende maandag is de opening van de transfermarkt. De voorverkoop voor de eerste twee Europese voorrondes is al begonnen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938