Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk explosief voor deur restaurant in Oude Hoogstraat, EOD aanwezig

24 oktober 2023, 22.00 uur · Aangepast 25 oktober 2023, 14.05 uur · Door AT5

Voor de deur van een restaurant aan de Oude Hoogstraat in het Wallengebied is vanavond een mogelijk explosief aangetroffen. De politie laat weten dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) aanwezig is voor onderzoek. Gisteravond werd er in dezelfde straat een explosief door een brievenbus van een woning gegooid. 

Volgens de woordvoerder van de politie werd het mogelijke explosief voor de deur van het restaurant gelegd. De EOD moet nu onderzoeken of het ook daadwerkelijk om explosief gaat. Zo ja, dan wordt het explosief afgevoerd en ergens anders tot ontploffing gebracht. 

Explosief door brievenbus

Gisteravond werd er rond 19.45 uur een explosief door de brievenbus van een woning in dezelfde korte straat gegooid. De knal richtte veel schade aan en zorgde voor geschrokken buurtbewoners. Een van de bewoners van de woning liet vandaag aan AT5 weten niet te begrijpen waarom het explosief door de brievenbus werd gegooid. "De vraag is, waarom hier? We zijn geen politieke activisten of zoiets. Gewoon normale mensen wonen hier."

De politie kan nog niets zeggen of de explosie van gisteravond en het mogelijk gevonden explosief van vanavond iets met elkaar te maken hebben. "Het is bij ons bekend dat hier gisteren ook een incident was, dat nemen we mee in ons onderzoek."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938