Start van hoofdcontent

Stad

nl

Flinke schrik door explosie Oude Hoogstraat: "Raar, gewoon een huis met normale mensen"

24 oktober 2023, 20.00 uur · Aangepast 24 oktober 2023, 21.49 uur · Door Jesler Bos

Bewoners van de Oude Hoogstraat in het Wallengebied zaten gisteravond 'rechtop op de bank' door een explosief die door een brievenbus van een woning in de straat werd gegooid. Hoewel ze in het centrum wel wat lawaai gewend zijn, schrok de buurt toch van de knal. De politie onderzoekt het incident en doet een getuigenoproep in de zoektocht naar de daders. 

AT5

De explosie was rond 19.45 uur. "Toen ik net thuis was hoorde ik een enorme knal, waar m'n zoontje en ik ontzettend van schrokken. Toen ben ik bezig geweest met hem te kalmeren", vertelt een vrouw die een stukje verderop woont en ook een winkel in de straat heeft. Dat de explosie niet midden in de nacht, maar gewoon op het begin van de avond was, wekt zorgen: "Dat maakt het eng. Nog geen tien minuten daarvoor was ik er langs gelopen. Dan schrik je wel dat het zo dicht bij gebeurt."

"Het was een enorme knal, en daarna was er heel veel rook in het trappenhuis", vertelt een bewoner van het pand waar het explosief door de voordeur naar binnenkwam. "De vraag is, waarom hier? We zijn geen politieke activisten of zoiets. Gewoon normale mensen wonen hier."

De politie kwam gisteravond ter plekke en doet nog steeds onderzoek naar de zaak. Ook zijn ze nog op zoek naar de daders. Daarbij vragen ze aan getuigen die iets gezien hebben of meer weten over de explosie om zich te melden. 

Vakantie 

De bewoner van het pand baalt vooral van de schade die de explosie heeft aangericht. Die is niet beperkt gebleven tot het trappenhuis. "Mijn deur boven kan ook niet meer dicht", vertelt hij. Toch verwacht hij niet dat de schade snel verholpen zal worden, omdat hij in een pand van de universiteit woont. "Zij zijn op vakantie voor een week. Ik weet niet hoe lang het nu gaat duren", aldus de bewoner. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938