Start van hoofdcontent

Stad

nl

VanMoof-rijders halen hun (kapotte) e-bike op: "Band lek, maar fiets blijft wel mooi"

27 juli 2023, 17.30 uur · Aangepast 27 juli 2023, 18.40 uur · Door Hedwig Goudsmit

Eigenaren van een VanMoof kunnen vanaf vandaag hun fiets, die ze hadden weggebracht voor reparatie, weer ophalen. Tien dagen geleden ging het bedrijf failliet. Sindsdien ligt alles stil. Is hun fiets nu gemaakt? Het antwoord van de meesten: "Nee."

"Als de fiets het doet, is het de beste fiets ooit", zegt een klant met zijn VanMoof aan de hand, maar of die van hem het dan ook doet? "De belknop is gefixt, maar de boostknop (waarmee je extra snelheid ontwikkelt) niet. Dat wordt wel bellen, maar niet boosten." Een andere klant loopt tevreden de deur uit. Haar remmen zijn gemaakt, maar ook haar boost-knop en kick-lock doen het weer.

Quote

"Ik hoop dat de fiets is gemaakt. Zo niet: het was een mooie rit"

VanMoof-rijder

Of je fiets helemaal is gerepareerd, hangt er vanaf wanneer je VanMoof is begonnen met het herstel. Als je fiets al klaar was vóór de 17e, toen het bedrijf failliet ging, dan heb je geluk. Veel klanten moeten waarschijnlijk worden teleurgesteld. Het bedrijf liep namelijk nogal achter met reparaties.

AT5

Eén van de klanten die vandaag langskomt oogt verdrietig. "Ik heb een jaar gespaard voor deze fiets en kreeg hem twee weken geleden binnen. Kort daarna gingen ze failliet", vertelt hij. "Ik hoop dat ik mijn batterij werkend terugkrijg. Zo niet: het was een mooie rit."

Quote

"Het is een mooi ontwerp en daar gaat het om"

VanMoof-rijder

Of de VanMoof-bezitters zich nog een beetje trots voelen om op hun fiets te rijden? "Ja, het blijft een mooie fiets", zegt er één. Wanneer ze weg wil fietsen, voegt ze eraan toe: "Oh, mijn band is lek." Een andere dame geeft ook aan dat ze nog blij is met haar fiets. "Het is een mooi ontwerp en daar gaat het om."

Uitnodiging en tijdslot

Mensen die hun fiets nog moeten ophalen bij het bedrijf, krijgen hiervoor een uitnodiging waarmee ze een tijdstip kunnen kiezen. De mogelijkheid tot een doorstart wordt nog onderzocht door de curatoren. VanMoof heeft aangegeven nergens op te reageren tot er meer duidelijk is.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938