Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boosheid na faillissement VanMoof: "Fiets al weken zonder rem"

18 juli 2023, 19.00 uur · Aangepast 18 juli 2023, 23.27 uur · Door AT5

Het faillissement van VanMoof hing al even in de lucht, maar werd vandaag officieel door de rechter uitgesproken. Onder een deel van de VanMoof-bezitters heerste na het faillissement paniek en boosheid. Zo probeerden meerdere mensen aangifte tegen de fietsfabrikant te doen vanwege diefstal

AT5

Autogarage Kwikfit op de Overtoom kan nog een deel van de kapotte fietsen repareren, maar ook daar raken de onderdelen op. Automonteurs proberen de fietsen nu op een creatieve manier  aan de praat te krijgen. 

 "Als we een onderdeel nodig hebben maar die hebben we eigenlijk niet, dan probeer ik het te maken zonder het onderdeel", zegt een monteur. 

Bij de garage staat de telefoon volgens de monteur roodgloeiend. "De mensen vragen dan of ik weet hoe het met hun fiets zit. Ze zijn echt in paniek."

"Fucking VanMoof"

Een VanMoof-eigenaar in de KwikFit noemt de gang van zaken 'verschrikkelijk'. Hij fietst naar eigen zeggen al drie maanden met een kapotte rem: "Mijn zusje heeft al een ongeluk gehad met die fiets. Ik kan nog net op tijd remmen. Fucking VanMoof", briest hij. 

De fietseigenaar snapt niet dat het de winkel niet is gelukt winst te maken: "Je betaalt 2.500 euro voor een fiets. Hoe maak je dan nog verlies?"

Of de fietsfabrikant een doorstart zal maken, is nog niet duidelijk.