Start van hoofdcontent

Stad

nl

Finales 3x3 basketbal in NDSM Loods: "Vrouwen hebben hier een plek om te shinen"

25 augustus 2022, 20.02 uur · Door Najim El Yarchouhi

In de NDSM Loods in Noord vond gisteravond de finale plaats van het 3x3 basketbal. Dit in het kader van de Urban Sports Week Amsterdam. Er deden zowel mannen als vrouwen mee aan het toernooi, iets dat volgens de organisatie niet altijd vanzelfsprekend is bij deze mannensport. 

Als een van de projectleiders heeft Yueliza er mede voor gezorgd dat er zowel mannen als vrouwen teams mee konden doen met de finales. "Wij zijn vrouwen, maar wij kunnen ook sporten en topsport halen. Ik vind het tof dat wij hier kunnen laten zien dat het gecombineerd kan worden. Dat vrouwen ook een plek hebben om te shinen. Wij verdienen dat allemaal, net als de heren."

Quote

"De vrouwen verdienen ook een plek om te shinen"

Yueliza figuereo gonzalez, projectleider 3x3 unites

Ook wethouder Sport, Sofyan Mbarki vindt het goed dat er tijdens dit evenement vrouwen te zien zijn op het speelveld tijdens de finales. "Naast dat het een mooi (top)sportevenement is, heb ik ook kennis mogen maken met de dames van 3x3 Unites die zich inzetten voor onze jongeren in de stad en specifiek ook voor meiden. Samen sporten op Amsterdamse pleinen is voor veel meisjes niet vanzelfsprekend, deze dames geven het goede voorbeeld en inspireren daarmee de volgende generatie."

De uiteindelijke winnaar bij de vrouwen was team Nijmegen. Zij hebben zich daarmee geplaatst voor de Pro League. Bij de mannen won team Antwerpen. Zij hebben zich gekwalificeerd voor de FIBA 3x3 World Tour. De Urban Sports Week gaat door tot en met zondag 28 augustus.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938