Start van hoofdcontent

Stad

nl

'70 tot 80 procent van de mannen betaalde voor seks'

27 februari 2013, 17.08 uur · Aangepast 8 juni 2020, 12.04 uur · Door Koen Bugter

70 tot 80 procent van de mannen heeft wel eens betaald voor seks. Dat claimt schrijfster en voormalig callgirl Lisa Staal.

'Oudkerk trad jaren geleden af, vanwege zijn bezoekjes aan prostituees. Maar de maatschappij steekt zijn kop in het zand. 70 tot 80 procent van de mannen heeft wel eens betaald voor seks! 60 procent betaalt geregeld tot zeer vaak voor seks en het merendeel is getrouwd', zegt Staal.

'Als een deel van die mannen hun positie zouden opgeven dan zijn de vrouwen aan de macht. Het is zoals het is. Mannen hebben seks nodig en als ze het te weinig naar hun zin krijgen betalen ze er voor', zegt Staal. 'Ik heb lang genoeg in het vak gezeten om aan deze percentages te komen. Mensen uit het vak, werkende vrouwen, managers, bardames, maar ook mannen zoals barkeepers en portiers delen vaak dezelfde mening, zij kennen de wereld van binnen.'

'Natuurlijk, ik heb geen teller en er zijn mensen die denken dat het percentage lager ligt. Ik weet beter en zeg: Houd jij je man maar in de gaten!', roept de schrijfster.  Afgelopen december verscheen van haar hand het boek In Bed Met. 'Momenteel zijn er gesprekken gaande met een grote filmproducent over verfilming van het boek', aldus Staal.

Momenteel staat de markt voor betaalde seks onder druk van de overheid. De PvdA onderzoekt een verbod op hoerenlopen en de gemeente nam deze week strengere regels aan voor prostituees. Zo kun je diep in de nacht binnenkort niet meer op de Wallen of in het bordeel terecht.