Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kogelhuls op plek schietpartij Zuidoost

2 oktober 2012, 16.16 uur · Aangepast 4 oktober 2012, 13.43 uur

Op de plek waar maandagavond de 24-jarige Jeffrey Tijmersma werd neergeschoten vonden vrienden van het slachtoffer vanochtend nog een kogelhuls.

Tot hun eigen verbazing troffen vrienden de huls dinsdagmorgen aan op een zijweg van de Tafelbergweg. 'De politie heeft zijn werk niet goed gedaan', zeggen vrienden die de huls op camera vastlegden.

Een agent heeft de kogelhuls alsnog veiliggesteld. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de huls in het donker waarschijnlijk over het hoofd is gezien. 'We vinden het buitengewoon vervelend. Maar politiewerk blijft mensenwerk natuurlijk', aldus de zegsman.

Rond de plek van de schietpartij verzamelden zich dinsdag veel vrienden van de 24-jarige Jeffrey. 'We hadden nooit verwacht dat dit Jeffrey zou overkomen', stelt een van zijn vrienden tegenover een verslaggever van AT5. 'Tuurlijk, hij hield zich wel bezig met zaakjes. Maar echt niet met zware criminaliteit. Hij deed niks met wapens en had geen echte vijanden'.

Op de plek waar Jeffrey werd neergeschoten zijn inmiddels bloemen neergelegd. De 24-jarige Amsterdammer werd maandagavond rond 23.00 uur met een of meerdere schotwonden aangetroffen in de buurt van de Tafelbergweg. Hij overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.