Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax geeft Liverpool tot weekeinde de tijd

26 januari 2011, 14.56 uur · Aangepast 28 januari 2011, 12.45 uur

Ajax wil voor het weekeinde duidelijkheid over de toekomst van Luis Suarez. Liverpool wil de topschutter met onmiddellijke ingang aan de selectie toevoegen.

De Engelse club legde maandag een bod van 15 miljoen euro bij de huidige nummer drie van de eredivisie neer. Ajax lijkt niet van plan om Suarez voor minder dan 25 miljoen te laten vertrekken.

,,We willen hem niet kwijt'', herhaalde trainer Frank de Boer woensdag na de laatste training voor het bekerduel met NAC. ,,Liverpool weet wat ze moeten betalen. En wij houden voet bij stuk. Vanaf 29 januari (zaterdag) gebeurt er helemaal niets meer. Want dan wordt het voor ons wel heel kort dag om zelf nog in actie te komen. De transfermarkt is dinsdag namelijk alweer gesloten.''

Suarez heeft ook aan trainer De Boer laten weten dat hij graag naar Liverpool vertrekt. ,,Hij spreekt over een mooie club'', verklaarde de coach van Ajax. ,,Maar gelukkig beseft Suarez ook dat we hem niet zo maar laten gaan. Ik heb het gevoel dat hij daar begrip voor heeft. Ik denk ook dat hij alles blijft geven als de transfer niet rond komt.''

De Boer gelooft verder niet dat Ajax daadwerkelijk stappen gaat ondernemen tegen Liverpool. De Engelse club onderhandelde begin deze maand namelijk met de zaakwaarnemer van Luis Suarez, zonder dat Ajax daarvan op de hoogte was. 'Het hoort niet volgens de boekjes, maar 'achter de boekjes' gaat het altijd zo', aldus een lachende De Boer.