Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax overweegt stappen tegen Liverpool'

25 januari 2011, 08.58 uur · Aangepast 27 januari 2011, 10.14 uur

Ajax overweegt een aanklacht bij de FIFA in te dienen tegen Liverpool. De Engelse club onderhandelde begin deze maand met de zaakwaarnemer van Luis Suarez, zonder dat Ajax daarvan op de hoogte was.

Volgens de Amsterdammers meldde Liverpool zich pas daarna, op vrijdag 14 januari, officieel bij de clubleiding, meldt VI.nl. Clubs mogen pas met een speler onderhandelen wanneer de werkgever van de speler in kwestie daar toestemming voor geeft, of wanneer het contract van de speler binnen zes maanden afloopt. De verbintenis van Suarez met Ajax duurt tot medio 2013.

Een delegatie van de club uit Engeland is maandag onverrichter zaken teruggekeerd naar Liverpool. De club biedt volgens de voetbalwebsite vijftien miljoen euro, waar de Amsterdammers rond de dertig miljoen willen hebben voor de spits. De club uit Liverpool wil Suarez voor minimaal drieënhalf jaar vastleggen, tegen een jaarsalaris van naar verluidt 4,2 miljoen euro.

Trainer Frank de Boer hoopt dat de aanvaller bij Ajax blijft, maar verklaarde vorige week een scenario klaar te hebben voor het geval Suarez alsnog vertrekt. SC Heerenveen-spits Bas Dost is een van de namen op de lijst, terwijl Stoke City-aanvaller Eidur Gudjohnson door voetbalmakelaars is aangeboden bij Ajax.

Maandag werd overigens bekend dat Ryan Babel de club uit Liverpool gaat verlaten. Hij tekent een contract bij het Duitse Hoffenheim.