Advertentie
Stad
Holtkamp geeft recepten bloot
Cees Holtkamp, de bekende Amsterdamse bakker heeft zondag zijn culinaire biografie gepresenteerd: De Banketbakker. In het boek staan 300 recepten van de klassiek geschoolde banketbakker. Van garnalenkroket tot Tarte Tatin.
Cees en Petra beginnen hun eigen banketbakkerij Holtkamp op 1 augustus 1969 aan de Vijzelgracht. Het is hard werken en Cees groeit in zijn vak. Hij perfectioneert de klassieke receptuur: de beste stroopkoek, de lekkerste Sachertaart en vooral de allerbeste kroket worden tot in de puntjes uitgedacht en verfijnd. Banketbakkerij Holtkamp wordt een begrip. De kroketten zijn beroemd en ook het koninklijk huis stuurt een speciale bode naar de Vijzelgracht voor het koekje bij de thee. Op 1 juni 2002 nemen dochter Angela Holtkamp en haar man Nico Meijles de banketbakkerij over. Cees en Petra blijven boven de bakkerij wonen.
Van diverse recepten uit het boek zijn ook filmpjes te bekijken op foodtube.nl. Het boek ligt vanaf week 45 in de winkel.