Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geldtransporten steeds vaker overvallen

4 februari 2010, 10.28 uur · Aangepast 5 februari 2010, 11.41 uur

Het aantal overvallen op geldtransporten is in Amsterdam de afgelopen tijd explosief gestegen. Vandaag was het zelfs twee keer raak. In beide gevallen gingen de daders er zonder buit vandoor.

Volgens de directeur van G4S, het bedrijf dat de transporten organiseert, is de spanning onder zijn personeel te snijden. Hij heeft nu een brief geschreven aan burgemeester Cohen, waarin hij aandringt op maatregelen.

De eerste overval vond vanochtend plaats bij een geldautomaat op de hoek van de Jodenbreestraat en de Houtkopersdwarsstraat. De twee vrouwelijke geldlopers werden met een vuurwapen bedreigd. De vrouwen konden, volgens de politie,  door snel handelen voorkomen dat de overvallers bij het geld konden. De mannen gingen er vervolgens op een scooter vandoor. Ze zijn nog voortvluchtig.
Geldlopers die rond het middaguur op weg waren naar een geldautomaat in Tweede Wittenburgerdwarsstraat vertrouwden het niet dat de weg werd geblokkeerd door een scooter. Ze besloten daarop in de geldwagen te blijven zitten. Dat bleek een juiste beslissing. Volgens de politie hadden meerdere mannen namelijk de intentie om de geldlopers te overvallen.