Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Slachtoffer ongeluk met vuilniswagen zou spreken op ADE: "Grote naam in muziekwereld"

20 oktober 2024, 10.34 uur · Aangepast 10.55 uur · Door Daphne Adrichem

De Amerikaanse vrouw die afgelopen maandagmiddag overleed na een dodelijk ongeluk aan de Passeerdersgracht in het centrum, blijkt een grote naam in de muziekindustrie te zijn. De 69-jarige Cindy Charles was in Amsterdam om een lezing te geven tijdens het Amsterdam Dance Event.

Inter Visual Studio

Charles werd op 14 oktober rond 13.00 uur door een vuilniswagen aangereden. Een dag later werd bekend dat het zou gaan om een Amerikaanse toerist. Nu blijkt dat ze in de stad was, omdat Charles op donderdag zou spreken op het Amsterdam Dance Event. Zo werkte ze al meer dan zes jaar bij online streamingplatform Twitch en gaf leiding aan het Twitch Music-team.

Gemis

Haar man bevestigt het overlijden van Charles op sociale media. "Ze gaf liefde en ze kreeg liefde, bouwde een netwerk van vrienden op, ongeëvenaard met iemand die ik ooit heb gekend", schrijft hij. "Ze zal diep gemist worden door vrienden en familie, haar geliefde zoon Ben, mijn zoon Sam, en nog zoveel meer."

Twitch-directeur Daniel Clancy over het verlies van Charles: "Iedereen die muziek op Twitch gebruikt, is dankbaarheid verschuldigd aan Cindy's werk." Clancy benadrukt het gemis met het overlijden van de Amerikaanse. "Iedereen die met Cindy heeft gewerkt, weet hoeveel ze gaf om iedereen met wie ze werkte. Ik weet dat iedereen die met haar heeft gewerkt geschokt was toen ze het nieuws hoorde", valt in een bericht op LinkedIn te lezen.

Ongeluk

De politie hield de bestuurder van de vuilniswagen na het ongeluk aan. Dat is gebruikelijk bij dit soort incidenten. Het leek erop dat de vuilniswagen tegen het verkeer in reed op het moment dat het ongeluk plaatsvond.

It is through tears that I want to let people know what many of you already do; that my wife, Cindy Charles, passed away...

Posted by Ricky Fishman on Tuesday, October 15, 2024

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938