Start van hoofdcontent

Omarmprijs

nl

Wie zijn de winnaars van de Omarmprijs 2024?

17 oktober 2024, 20.07 uur · Aangepast 21.53 uur · Door Informatief

Drie initiatieven hebben zojuist de Omarmprijs in ontvangst genomen in Podium Mozaïek omdat ze zich inzetten tegen armoede en kansenongelijkheid. Over deze thema's ging presentatrice Hadassah de Boer ook in gesprek met onder andere Milio van de Kamp, Marjolein Moorman en Oos Kesbeke.  Van de negen genomineerde initiatieven gingen Stichting WIJs Bijles, Voedselkracht Amsterdam en Black Men Talk met de prijs naar huis. Kijk de hele uitzending hierboven terug.

Gelijke kansen voor kinderen -  Stichting WIJs Bijles  


‘WIJs Bijles!’ roept Kinderburgemeester Rüya met een grote glimlach terwijl ze het briefje met de winnaar in de categorie 'gelijke kansen voor kinderen en jongeren' uit de envelop haalt.  Initiatiefnemers Jet Verbeek en Dana op het Veld nemen de prijs in ontvangst. Het afgelopen jaar hebben ze al honderd kinderen gratis bijles kunnen geven. Met deze prijs hopen ze nog meer kinderen in verschillende stadsdelen te kunnen helpen voor wie bijles doorgaans te duur is.

 

AT5

Iedereen perspectief - Voedselkracht Amsterdam

Marja Remesar is bewoner van Betondorp en wilde heel graag iets doen voor de wijk. Ze merkte dat er veel gulle winkeliers waren die wel wat kunnen missen. Daarom heeft ze besloten om dat voedsel te verzamelen en zelf uit te delen. Thuis bewaart ze alles voor uitgifte. “Mijn schuur zit vol, tweeëneenhalve  koelkast in de keuken., mijn gang staat vol,” zegt Remesar terwijl oud-winnaars Leila Azzam en Maureen Hubbard haar de prijs uitreiken.

Iedereen doet mee - Stichting Black Men Talk 

De grote prijs ging naar Black Men Talk. Een initiatief dat zwarte mannen helpt hun kwetsbaarheid te tonen en om over emoties te praten. “Jullie hebben zo iets onderscheidends neergezet, waarmee jullie echt een taboe doorbreken. Jul helpen niet alleen de mannen, maar ook de families eromheen,” zegt Erik Versnel (jurylid en directeur Rabobank Amsterdam) die met Marjolein Moorman deze prijs uitreikt.  "Mannen uit Apeldoorn, Vlissingen en zelfs Londen komen naar ons toe," zegt mede-oprichter Quentin Misiedjan. 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Pact Amsterdam en Gemeente Amsterdam