Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Twintig blokken cocaïne en 80.000 euro gevonden na schietpartij Venserpolder

17 oktober 2024, 17.01 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

De schietpartij op de Boeninlaan in Venserpolder deze zomer heeft geleid tot een behoorlijke drugsvondst in en rond een woning in de buurt. Burgemeester Halsema heeft daarom besloten om de woning te sluiten. 

Het gaat om een woning aan de Alfred Döblinstraat. Daar vonden agenten ruim zes kilo cannabis, een Glock 19-pistool en meer dan 80.000 euro. In de omgeving van de woning lagen 20 blokken cocaïne, twee vuurwapens en een kogelhuls. 

Quote

"Het is algemeen bekend dat personen die zich bezig houden met de handel in drugs gewelddadig kunnen zijn"

Sluitingsbevel gemeente

"De aanwezigheid van een handelshoeveelheid drugs en vuurwapens kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten", schrijft de burgemeester in het zogeheten sluitingsbevel. "Ook is het algemeen bekend dat personen die zich bezig houden met de handel in drugs gewelddadig kunnen zijn."

De woning werd daadwerkelijk bewoond. Er stonden vier personen ingeschreven op het adres. De hoofdbewoner probeerde de sluiting nog te voorkomen door onder meer te zeggen dat de drugs niet bedoeld was om te verhandelen, maar volgens Halsema is er 'geen objectief bewijs' aangeleverd om dat aannemelijk te maken en weegt het belang van de openbare orde zwaarder dan dat van de bewoners. 

Twee verdachten

De schietpartij vond op 12 augustus rond 11.00 uur plaats. Buurtbewoners zagen daarna een man met een pistool lopen. Agenten waren dankzij meerdere meldingen heel snel aanwezig. Ze wisten twee verdachten op te pakken. Het lijkt er sterk op dat een van hen een pistool in een put gooide. 

Mogelijk had een van de opgepakte verdachten de sleutel van de woning aan de Alfred Döblinstraat op zak. De politie doorzoekt namelijk vaker woningen als verdachten op straat worden opgepakt die mogelijk (meer) drugs of wapens in hun eigen woning zouden hebben kunnen liggen. 

De woning blijft zeker drie maanden dicht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938