Start van hoofdcontent

ADE

nl

ADE barst los met techno-yoga: "Benieuwd of we zen worden"

16 oktober 2024, 17.06 uur · Aangepast 16 oktober 2024, 17.16 uur · Door AT5

Dansen, feesten en losgaan, vijf dagen lang: het Amsterdam Dance Event (ADE) is weer begonnen. Verdeeld over meer dan tweehonderd locaties zijn er deze week zo'n duizend feesten, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. 

Van woensdag tot en met zondag zullen er zo'n 500.000 danceliefhebbers vanuit de hele wereld in Amsterdam verblijven. Maar het vijfdaagse evenement bestaat niet alleen uit feestjes: ook is er een vierdaags conferentiegedeelte, zijn er lezingen en demonstraties.

Yoga op harde techno beats 

En alhoewel tot rust komen misschien niet meteen wordt geassocieerd met ADE, trapte de feestweek vanochtend af met een sessie techno-yoga.

AT5

Onder leiding van yoga-instructeur Shirley van Dam en met dreunende beats op de achtergrond, worden er ontspanningsoefeningen gedaan op de betonnen vloer van evenementenlocatie RASA86, dat ooit een scheepswerf was.

"Techno zorgt voor energie en yoga zorgt voor rust en stilte. Dat brengt een mooie dynamiek. Na afloop ben helemaal 'heel'", zegt Van Dam. 

'Andere ervaring'

Deelnemers zijn na afloop te spreken over les. "Het was heel intens, maar heel tof", zegt een deelnemer. "Allemaal zonder pilletje. Toch een andere ervaring", zegt een ander. 

ADE duurt nog tot en met zondag. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938