Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Nog weinig animo voor tickets uitvak Ajax in Azerbeidzjan

11 oktober 2024, 12.44 uur · Aangepast 13.53 uur · Door AT5

Voor een plekje in het uitvak tijdens de Europa League-duel tussen Qarabag en Ajax zijn nog ruim 1000 kaarten over. Normaal gesproken zijn alle uitkaarten zo verkocht, maar nu zijn leden van de supportersvereniging zelfs aan de beurt om een kaartje te kopen. Ajax speelt over een kleine twee weken tegen de koploper van de Azerbeidzjaanse competitie.

AT5

Zo'n lidmaatschap is vaak lang niet genoeg om een kaartje te kunnen bemachtigen. Voor deze tickets geldt een systeem waarbij supporters voor elke Europese uitwedstrijd punten kunnen sparen.

De 470 trouwste Ajax-fans van dit seizoen zijn op die manier bij elk Europees uitduel als eerste aan de beurt. Daarna volgen de supporters die iets minder vaak zijn meegegaan en daardoor minder punten hebben opgespaard. Voor Qarabag-uit hoef je nu dus alleen lid van de supportersvereniging te zijn.

Ver weg

Dat er in dit stadium van de kaartverkoop nog zoveel tickets te koop zijn, komt de laatste jaren niet meer vaak voor. Dat Bakoe niet om de hoek ligt, is natuurlijk een verklaring waarom Ajax-fans niet zo happig zijn om hun club naar het Aziatische continent te volgen. Directe vluchten zijn er niet en je bent minstens zeven uur onderweg.

Vermoedelijk zijn er meer redenen die Ajacieden ervan weerhouden om een trip naar Bakoe te boeken. Een retourtje kost al snel meer dan 500 euro. Bovendien hebben mensen met een Nederlands paspoort een visum nodig om Azerbeidzjan binnen te komen. Er waren 1560 kaarten te koop, dus er zijn in ieder geval een kleine 400 supporters die de 'overtocht' wel wagen. 

Europa League

De wedstrijd tegen Qarabag is de derde die Ajax in de hoofdfase van de Europa League speelt. Eerder werd er gewonnen van Besiktas (4-0) en gelijkgespeeld tegen Slavia Praag (1-1).

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938