Start van hoofdcontent

West

nl

Gemeente haalt posters weg waarop aanslagplegers 'verzetsstrijders' worden genoemd

7 oktober 2024, 11.05 uur · Aangepast 11.34 uur · Door AT5

Op de Kinkerstraat heeft de gemeente posters laten verwijderen die verwijzen naar de Hamas-aanslag van precies een jaar geleden in Israël. Op de posters was een afbeelding te zien van paragliders die op 7 oktober vorig jaar Israël wisten binnen te dringen. Wethouder Hester van Buren liet vanochtend op X laten weten dat ze de plakactie heeft gemeld bij het 'anti-plak en -kladteam' van de gemeente. Dat team is begonnen met het verwijderen van de pamfletten.

AT5 / Chantal Buursema

Bovenin de posters, die vannacht zouden zijn geplakt, prijkt de tekst 'resistance 'til liberation' ('Verzet tot bevrijding'). Hamasstrijders worden op de poster 'vrijheidsstrijders' en 'martelaars' genoemd: "Bewapend met de geest van de martelaars." De posters zouden ook op andere plekken in de stad zijn geplaatst.

Op de instagrampagina van Pal_action_amsterdam zijn video's en foto's gepost waarop te zien is dat de posters op verschillende plekken in Amsterdam verspreid zijn.

Hoeveel van dit soort posters er in de stad zijn opgehangen is onduidelijk, in de Kinkerstraat zijn ze inmiddels verwijderd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938