Start van hoofdcontent

Noord

nl

Deel werkzaamheden geluidswal A10 Noord uitgesteld vanwege verkeersdrukte

3 oktober 2024, 22.31 uur · Door AT5

Een deel van de geluidsschermen op de A10 Noord wordt pas later vervangen omdat de werkzaamheden daar voor te veel verkeersdrukte zorgen. Het gaat om de geluidsschermen bij de toerit S116. De afzettingen die daar zijn neergezet worden vannacht weggehaald.

Rijkswaterstaat

De geluidsschermen zijn al sinds 2022 beschadigd. Dat jaar waren er meerdere stormen waarbij meerdere panelen losschoten. In eerste instantie zouden de schermen pas halverwege volgend jaar vervangen worden, maar later bleek dat de werkzaamheden toch eerder konden beginnen.

Langs de binnenring van de A10 Noord moet een groot deel van de geluidsschermen begin 2025 vervangen zijn. Met uitzondering van de S116, dus.

Verkeersinfarct

De reden: de enorme verkeersopstopping die daar sinds de werkzaamheden is ontstaan. Om de geluidsschermen te kunnen vervangen, zette Rijkswaterstaat op zowel op de afrit als op de provinciale weg N247 één rijstrook af.

Het leidde ertoe dat automobilisten die erlangs moesten in de spits soms ruim een uur langer over hun rit deden. "We hebben geconstateerd dat het er nu veel te druk is", erkent een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

 

 

De geluidsschermen langs de toerit S116 worden op een later moment alsnog vervangen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Eerst moet nog onderzocht hoe de werkzaamheden 'met zo min mogelijk overlast voor het verkeer' kunnen worden uitgevoerd, aldus Rijkswaterstaat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938