Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Politie denkt daders belaging leerlingen Hervormd Lyceum Zuid snel aan te houden

3 oktober 2024, 15.55 uur · Aangepast 3 oktober 2024, 16.15 uur · Door Nicolai Brannan

De vermoedelijke daders van de belaging van leerlingen van het Hervormd Lyceum Zuid vorige week maandag worden waarschijnlijk snel aangehouden. Dat zeiden burgemeester Femke Halsema en de hoofdcommissaris van de politie Peter Holla vanmiddag in de commissie Algemene Zaken. "Het is een ernstig incident", aldus Halsema.

AT5

Volgens de burgemeester moeten leerlingen zich veilig kunnen voelen op school. Het incident gebeurde op 23  september. Een 16-jarige jongen werd op zijn hoofd geslagen en raakte gewond. "Dat is echt gruwelijk. Er is aangifte gedaan. Het gaat beter met de jongen. Er is slachtofferzorg aangeboden. De school meldt dat het daar op dit moment rustig is", zei Halsema in de commissie, waar het incident werd besproken, nadat de VVD een actualiteit had aangekondigd.

Berovingen op scholieren

Er worden vaker berovingen gepleegd op scholieren in Zuid, gericht op dure spullen en mooie kleding, aldus de burgemeester. Volgens haar lijkt er geen verband te zijn tussen de belaging bij het Hervormd Lyceum Zuid en eerdere incidenten. Er zouden geen groepen of bendes actief zijn. 

Volgens de politie is er zicht op de daders. "De verdachten zijn in zicht. We hopen een groot deel van daders aan te kunnen houden. Het onderzoek loopt voorspoedig", aldus politiechef Peter Holla.

Quote

"Stabilisering, maar daders en slachtoffers zijn steeds jonger"

Politiechef Peter Holla

Verder vertelde de hoofdcommissaris: "Het is een ernstig incident dat terecht veel aandacht krijgt. Als je kijkt naar de ontwikkeling van straatroven in de stad, dan zien we een stabilisering. Wel zijn de slachtoffers en daders steeds jonger."

Op dit moment wordt volgens de politie ongeveer een derde van de straatroven opgelost. Het Hervormd Lyceum Zuid staat in contact met de politie en de gemeente. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938