Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Gehavend Ajax aangekomen in Praag: "Hopelijk kunnen we ze voetballend slachten"

2 oktober 2024, 20.38 uur · Door AT5

Na een verrassend sterke eerste wedstrijd tegen Besiktas, hoopt Ajax de Europa League-campagne tegen Slavia Praag een goed vervolg te geven. Dat zal dan wel zonder een hoop sterkhouders moeten.

Kian Fitz-Jim en Bertrand Traore, die afgelopen weekend nog grotendeels gespaard werden tegen RKC, raakten gisteren geblesseerd op de training. Ook Jordan Henderson, Wout Weghorst en Steven Berghuis –allemaal ervaren spelers – kunnen morgenavond niet meedoen.

Volgens Francesco Farioli en Branco van den Boomen, die vanmiddag aanschoven bij de persconferentie, kan Ajax de steun van de fans daarom extra goed gebruiken. "De sfeer in het stadion zal 'heet' zijn, dus de uitsupporters moeten ons helpen om daar doorheen te komen."

Europese sfeer

"Ze zijn er altijd, zeker ook vorige week tegen Besiktas", zegt Van den Boomen. "Ik hoop dat ze die Europese sfeer mee kunnen nemen naar Praag."

De Eindhovenaar denkt dat een goed resultaat nog altijd mogelijk moet zijn: "Ik denk dat we voetballend beter zijn dan zij. En zij spelen vaak één-op-één. Dus ik hoop dat we ze daarin kunnen slachten."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938